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La cuisine en Poitou
La cuisine en Poitou

La cuisine en Poitou, de Maurice Béguin, re-émolai en 2012 pr Geste éditions.

80 ans apràe la prmére édiciun, « La cuisine en Poitou » de Maurice Béguin at étai re-émolai en 2012. Préfaçai pr Curnonsky, çhau rolea ét ine vraee enciclopédie su la çheùsine d’içhaulun avéc mae de 300 récétes de Vendàie, Deùs-Saevres é Viéne, pi daus assaventements su lés produts agricoles é lés fesis alémentaeres dau Poetou dau début dau 20aeme siéclle. Ol ét étou in rolea avéc tot pllén de mots de parlanjhe deden : en çheùsinant, ve éréz daus pibales aus mojhétes, daus tourtisseas au mell é a la tabaràie, en passant pr le petatou, lés jhoutes, la fréssure obe le jhigourit, sen oublliàe lés apétits…

In petit assaventement : ol ét a 8 € de çhés tenps !

 

Dau parlanjhe en vidéo su éntrnét :

Eric Nowak at mi çheùques vidéos en parlanjhe su éntrnét çhés jhors. Ve pevéz le vere pi l’écoutàe dire deùs de sés pouémes « I tesserae la téle de tés mots » é « I vénrae te di », pi la léjhende dau picata qui creùjhit la rivére Chérente.

Ol at étou in tésce d’Eric Nowak mi en musique é chantai pr Jacques Braud.

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